den forunderlige næse

Nose Work

Tilmeld dig et HoldKontakt

NYE nose work HOLD

September 2023

Her finder du Nose Work hold for familiehunde på begynderniveau. Er der ikke et ledigt hold, så skriv og kom på venteliste. Kontakt@cleverdogs.dk

Går lige i næsen

01. Hvad er Nose Work?

Nose work, også kendt som “næsearbejde” på dansk, er en engagerende og sjov aktivitet, der udnytter hundes bemærkelsesværdige lugtesans og naturlige instinkter. Grundlæggende går nose work ud på at lade hunde bruge deres næse til at finde og identificere forskellige dufte i forskellige miljøer. Det minder om den type arbejde, som hunde udfører i professionelle sporings- og opsporingsopgaver, som for eksempel at finde narkotika eller savnede personer. Nose work træning indebærer normalt at lære hunden at søge efter en bestemt duft ved at følge dens naturlige trang til at undersøge og opsøge dufte.

02. Hvordan træner man Nose Work?

Introduktion til lugte: I begyndelsen introduceres hunden til en bestemt duft, som i dette tilfælde er lavendel hydrolat, som hunden lærer at genkende.

Søgeøvelser: Hunden begynder at søge efter den specifikke duft i forskellige miljøer. Der er 4 forskellige søg i Nose work. Der er udesøg, indesøg, køretøjssøg og beholder søg.  Hunden lærer gradvist at følge duften og finde kilden.

Udfordrende miljøer: Med tiden kan hunden trænes til at finde duften i mere udfordrende miljøer med distraktioner som andre lugte, støj og mennesker. Dette styrker hundens evne til at koncentrere sig om den ønskede lugt.

formål

03. Hvad er Nose Work godt for?

Teamarbejde: Nose work involverer en dyb forbindelse mellem hunden og dens ejer eller træner. Kommunikation og samarbejde er afgørende, da hunden reagerer på ejerens signaler og retningsangivelser under søgeøvelserne.

Reducerer angst og stress: Aktiviteter som nose work kan hjælpe med at reducere angst og stress hos hunde. At engagere sig i en sjov og udfordrende opgave kan give dem en mental udløsning og forbedre deres generelle velvære.

Nose work er en alsidig aktivitet, der kan tilpasses hunde i alle aldre og racer. Det er ikke kun sjovt for hundene, men det giver også mentale udfordringer og aktivering, der kan bidrage til at reducere kedsomhed og uønsket adfærd.

Aktiviteten behøver på ingen måde at være konkurrencepræget, så den kan nydes af både hunde og ejere som en stressfri måde at udforske hundens naturlige evner på.

Lige i nærheden

04. Nose Work hold i Københavns området

Bor du i København eller tæt på København og vil gerne i gang med Nose Work sammen med din hund så finder du hold for familiehunde hos CleverDogs som er lokaliseret i Charlottenlund. Her træner vi i forskellige miljøer i nærområdet.

CleverDogs
4.9
Based on 15 reviews
powered by Google
Camilla StærmoseCamilla Stærmose
06:44 02 Oct 23
Jeg har lige afsluttet hvalpetræning hos Clever Dogs i Charlottenlund og havde en rigtig god oplevelse. Jeg fik en masse gode råd og fif som jeg virkelig kunne bruge. Træningen foregår i skønne omgivelser og både hunde og ejere følte sig velkommen på holdet. Jeg kan klart anbefale hvalpetræning hos Clever Dogs.
Elisabeth er en vældig sød og kompetent hundetræner. Desværre har det ikke været muligt for os, at følge Trin 2, da vi er bortrejst.
SuhrkeSuhrke
10:26 01 Aug 23
Meget kompetent og brugbar træning på CleverDogs hvalpehold. Elisabeth er god og dygtig med hundene, og man får en masse nyttige online tips og videoer til forberedelse og efterfølgende brug. Også godt med de små hold på vistnok max 5 hunde, så man får value-for-money. Stor anbefaling herfra!
Kasper JørgensenKasper Jørgensen
16:25 31 Jul 23
Elisabeth er super kompetent og fyldt med gode råd
Fantatisk og god hjælp fra cleverdog. Har fået rigtig god sparring fra Elisabeth som er en rigtig god træner, som ikke får en til at føle sig som en dårlig “hunde-mor”, selvom man ikke helt får lavet sine øvelser så meget man burde.Alle de øvelser vi gennemgår kan man følge op ved at se små videofilm som repetition.Jeg har allerede skrevet os op til et nyt hold Camilla
Anne Grønbo AlmAnne Grønbo Alm
19:33 06 Mar 23
Absolut brugbar træning på hvalpeholdet med yderst kompetente og skønne Elisabeth! Det er tydeligt, at Elisabeth elsker det, hun laver… og det gør hundene også! Tilmeld dig straks…
Morten KornerupMorten Kornerup
08:23 06 Jan 23
Vi har med stort udbytte fået hjælp af Elisabeth fra Cleverdogs til vores gravhund, der som hvalp er ængstelig og meget forsigtig overfor fremmede. Elisabeth har givet os nogle gode værktøjer og vist et kæmpe stort engagement. Vi anbefaler meget gerne Elisabeth.
Line HirtsgaardLine Hirtsgaard
18:36 12 Dec 22
Kæmpe anbefaling fra Gerda🐶og jeg.Vi kom hjem, fyldt med god energi og en masse gode redskaber / øvelser.Elisabeth fanget lyn hurtigt, hvad vi skulle arbejde med, og Gerda havde en fest.Vi kommer igen og glæder os allerede.
Andrea PlesnerAndrea Plesner
08:59 16 Nov 22
Virkelig god oplevelse. Elisabeth var en god formidler og gjorde træningen overskuelige for både min hund og jeg. Efter en uge, hvor vi har fulgt Elisabeths råd og vejledning kan jeg allerede se fremskridt i min hunds adfærd. Kan varmt anbefale.
Ailsa Maria MainAilsa Maria Main
10:48 28 Oct 22
Altid en fornøjelse at gå til hundetræning, vi glæder os hver gang. Tålmodig, sød og inspirerende underviser, som giver sig tid til forskelligheden i hundene - og så virker det! 😀
Pernille HøjsgaardPernille Højsgaard
19:22 15 Sep 22
Super inspirerende træning. Godt humør og mange gode værktøjer til at tage med. Rigtig meget god skriftlig info. Jeg har meldt mig på næste hold,for min hvalp og jeg har virkelig sat pris på at være med.
Hanne Stetting DuvåHanne Stetting Duvå
11:08 09 Feb 22
Min datter Maria, 22 år, og jeg, 61 år, har haft stor glæde af Elisabeth Falkenbergs hundetræning. Elisabeth er rolig, tålmodig og har både faglig viden og intuitiv fornemmelse for hunde.Vores elskede australian shepard Luna på knap et år var virkelig dårlig til at gå i snor. Hun trak og trak. Vi gik derfor næsten kun i naturområder, hvor hun var fri. Efter nytårsfyrværkeriet var Luna blevet yderligere angst for at gå på vejene. Men efter kun få gange med træning er det nu også blevet rart med gåture i vores lokale byområde. Vi har lært, hvad der skal til. Næste fase er indkald fra have til hus. Elisabeth har forklaret, hvad vi skal gøre. Ligenu virker vores have-indkald hver anden-tredje gang. Men Elisabeth er god til at give et realistisk billede af, hvor mange gentagelser træningen kræver, så vi ikke giver op og lader stå til. Elisabeth har desuden givet os en række ideer til lege og øvelser inde og ude, som er sjove for alle parter. Jeg kan varmt anbefale Elisabeth som hundetræner.Hanne Friede Stetting Duvå, Ordrup 2022
js_loader
op til 300 millioner lugtreceptorer

Hundens fantastiske næse

Hundens utrolige lugtesans er en fascinerende evne, der overskrider vores menneskelige forståelse. Deres næse er som et kunstværk af natur, der kan opfange og skelne lugte på en måde, vi kun kan beundre. Denne bemærkelsesværdige evne spiller en afgørende rolle i alt fra opsporing og redningsarbejde til at opdage skjulte godbidder under leg. Hundens verden er en af dufte, der fører dem på eventyr, og det er en påmindelse om, hvor unik og smuk deres forbindelse til omverdenen er.

Holdtræning

Hvem står bag

Enetimer