Et godt samarbejde udspringer af tillid

Jeg kalder det Hundetræning med hjertet. Det gør jeg fordi min vigtigste mission er at sætte hunden op til succes og få den til at føle at det er let af følge reglerne i en menneskeverden. At sætte hunden op til succes vil meget kort forklaret betyde at inden hunden udfører en uønsket adfærd er jeg hurtig som en ninja og belønner for ønsket adfærd. Dette er også en træningsmetode du vil lære til hvalpetræning 

 

Hvordan sætter man hvalpen op til succes?

Et eksempel kunne være at der kommer gæster og jeg ved af erfaring, at hunde godt kan lide at hoppe op af folk. Da jeg ved det, så vil jeg forberede mig ved at først at fortælle mine gæster, at de ikke skal kæle eller kigge på hvalpen hvis den hopper op. Dernæst vil jeg have godbidder klar, som jeg kan drysse ud på gulvet når jeg åbner døren, så hvalpen kan koncentrere sig om dem i stedet for at hoppe op. Når hvalpen så er i gang med at spise godbidderne kan gæsterne kæle med hvalpen. Hvalpen lærer at det er dejligt at der kommer gæster, der er lækre godbidder, nye mennesker er søde og kæler med en og hvalpen øver sig ikke i uønsket adfærd som at hoppe op. Og det man øver sig på bliver man jo bedre til.

Træningen er baseret på positiv indlæring, hvilket vil sige, at der ikke anvendes straf og med straf menes der ikke kun fysisk straf, men også verbal udskældning. Hunden bliver belønnet for ønsket adfærd hvorimod uønsket adfærd går ubemærket hen eller stoppes kærligt. Efter at have haft denne oplevelse, har man nu en øget mulighed for at være opmærksom og guide hvalpen væk fra gentagelse af denne uønskede adfærd i fremtiden.

Med belønningsbaseret træning får man en hund, som er motiveret for at lære nyt med glæde og initiativ.

Alt træning hos CleverDogs bygger på belønningsbasseret træning hvor hunden og vi bliver sat op til succes.
Find et hold som passer til jer her.

 

Søg

Følg Cleverdogs

Følg CleverDogs på de sociale medier for de seneste nyheder og mere inspiration.