Introducere hvalpen til livet 🙂

Efter den første uge hjemme er det vigtigste at begynde at introducerer hvalpen til livet. Du skal tænke på hvalpen som et blankt lærred der skal fyldes ud, der er mange ting hvalpen aldrig har set eller hørt. Hvalpen skal se havet, en skov, et løbehjul, vand der løber ud af en vandhane, støvsuger, musik, andre hunde, mennesker med hat, briller, som halter som løber, børn som råber osv osv,osv. Der er rigelige med oplevelser at introducere hvalpen for inden det er tid til lydighed.

Læs om hvalpens første uge hjemme her

Vinduet lukkes når hvalpen er 16 uger

De første 16 uger af hvalpens liv er afgørende for dens liv som voksen. Inden hvalpen når en alder af 16 uger, er den særligt tillidsfuld og åben over for nye indtryk. Den udviser en betydelig mængde nysgerrighed, selvtillid og en ivrig lyst til at udforske verden. Når hvalpen når 16 uger, kan man naturligt observere, at den bliver en smule mere forsigtig i sin tilgang til omverdenen.

Desto flere positive oplevelser hvalpen oplever i løbet af de første 16 uger af sit liv, både med andre hunde, mennesker og miljø, desto mere velfungerende og social vil den sandsynligvis udvikle sig som voksen hund.

 

Tag det stille og roligt

Med alt det sagt, så skal du stadigvæk tage det i et stille og roligt tempo. Det er en lille hvalp, vi har med at gøre og den har brug for meget søvn for at kunne opleve alt det nye på en positive måde. Det er vigtigt du stopper op og fornemmer om din hvalp er klar til nye eventyr. Den måde jer gør det på er, at jeg hver anden dag giver hvalpen én ny lidt større oplevelse og de andre dage tager vi det stille og roligt, bliver hjemme eller tager ud hvor hvalpen allerede føler sig tryg.  

Har du brug for sparring til at lægge en plan for din hvalps socialisering vil jeg meget gerne hjælpe.

Du kan du booke et hvalpebesøg her.

 

Søg

Følg Cleverdogs

Følg CleverDogs på de sociale medier for de seneste nyheder og mere inspiration.