Nytåret står lige pludselig for døren. Rigtig mange hunde bliver voldsomt angste, når de hører og ser fyrværkeri 🎇🧨🎆 Det er derfor vigtigt, at vi hjælper vores hunde med at forbinde fyrværkeri med noget der ikke er så farligt og til måske at de tænker, når nu er det fest 😅🙏🫣
Der er en video på YouTube som hedder “Fyrværkeri til hunde” Har du fra din hund var helt lille vænnet den til mange forskellige og høje lyde. Kan du gå hurtigere frem i træningen.

Slukke lyset – sætter både lyd og billede på. Men det er vigtigt, at du kigger på din hund og vurderer, om du skal starte der eller måske du skal lade lyset være tændt og kun starte med lyset fra fyrværkeriet og så meget langsomt skrue op for lyden og til sidst slukke for lyset. Denne træning forløber over dage/uger alt efter hvordan din hun reagerer.
Det er meget forskelligt hvad vores hunde kan starte med.

I mens I ser videoen, belønner du din hund med en masse lækre godbidder, så den får følelsen af at hmmm hold da op, det er godt nok dejligt.

På instagram kan du se en video hvor jeg træner mine hunde Klik her

Du kan skabe en hygge situation, ved at du sidder roligt ved din hund og tilbyder den noget lækkert samt rolig nus. Vær OBS på din hunds kropssprog, hvis den ikke vil have godbidder eller nus, så er det højst sandsynligt fordi hunden er stresset. Du må gå et par steps tilbage i træningen og se om du kan få din hund til at være afslappet, før du kan gå videre.

Det er vigtigt med baby steps. Specielt hvis din hund har det svært med lyde.

Du kan også give hunden en god følelse hvis du f.eks. har en trækkeleg i mens I ser videoen. Det vil jeg dog kun anbefale hvis din hund er helt afslappet ellers kan det være med til at øge stressniveau. Når du er sikker på at din hund kan være rolig når du afspiller videoen så kan du starte stille og rolig leg. Hvis din hund er glad for at lege, så kan legen hjælpe hunden til at forbinde fyrværkeri med noget sjovt.

Har du brug for hjælp til at træne din hund til f.eks. at blive klar til nytår, så kan du tage fat i mig. Gå ind på CleverDogs.dk

Har din hund allerede angst for fyrværkeri, vil jeg anbefale dig at tage fat på en adfærdsbehandler. Du kan finde en via sea-hund.dk

Jeg ønsker dig og din hund god træning 🐶♥️🐾

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg

Følg Cleverdogs

Følg CleverDogs på de sociale medier for de seneste nyheder og mere inspiration.