Mange hunde er bange for græsslåmaskineN

Her forklare jeg hvordan du kan hjælpe din hund til at få en bedre oplevelse med ting den er bange for. Det vigtigste du skal huske når du ønsker at gøre din hund tryg ved noget den er bange eller føler sig utryg ved, er at du ikke lokker hunden der hen.

Hunden skal af egen fri vilje gå der hen, når den føler sig tryg. Hvis din hund er meget glad for godbidder og du lægger en godbid på f.eks. græsslåmaskinen, fordi du i bedste mening, ønsker at den skal opdage at den kan være tryg, så er det ofte ikke det som hunden lærer.Hvis du er bange for slanger og nogen placerede en pose penge ved siden af slangen og du besluttede dig for at fristelsen var for stor til ikke at tage posen, så ville du nok ikke blive mindre bange for slanger bagefter. Du vil nok mere have følelsen af at dine grænser blev overskredet.Det er derfor vigtigt at hunden i sit eget tempo går over til det den er bange for.Det du kan gøre for at hjælpe den er, at du roser den verbalt for at nærme sig og anvender du godbidder, så giver du hunden godbidden der hvor hunden er eller kaster dem væk fra det den er bange for. Det at hunden ikke føler sig presset til at gå der over, men får muligheden for at gå væk og selv bestemme at gå tilbage. Giver din hund selvtillid og en følelse af medbestemmelse.

Ønsker din hund ikke at gå helt der over i først træningsgang, så stop legen imens den er god og prøv igen på et andet tidspunkt.
Rigtig god leg og træning til jer 🐶❤️

Søg

Følg Cleverdogs

Følg CleverDogs på de sociale medier for de seneste nyheder og mere inspiration.